Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 6 oktober 2011

Vem får årets Nobelpris i Litteratur....en poet från Tibet eller......

Jag sade till redan igårkväll, att innan jag får veta vem som får årets Nobelpris i Litteratur så tänker jag icke träda in i någon banklokal överhuvutaget.
C-J vet om mitt stora intresse för denna tilldragelse och har lämna tDàngleterre för flera timmar sedan.
Själv sitter jag här i frukostmatsalen och äter ett Wienerbröd till min tredje kopp kaffe. ja vänner, så illa är det, då andra dricker sprit till frukost!!!!! så äter jag gott! ja, ni förstår skillnaden?
I mina kretsar har man alltid varit förtjust i de danska wienerbröden, som också finns över hela världen, till skillnad mot våra Kanelbullar!!!!!
Jag bodde under sex veckor i SanFransisco för att fräscha upp min engelska för länge sedan, och veckans höjdpunkt var lördagsfm. då det var självservering  på det hotellet jag bodde på. Ett stort bord dukades upp i lobbyn som fylldes med de mest underbara nybakta Wienwrbröd, Fruktsallad och kaffe!
Jag levde upp dessa lördagsmorgnar, och fick sedan springa Lombard street upp och ner istället för att åka Cablecar, ja det var tider det.
San Fransisco är ett underbart ställe som jga kan rekommendera för er som vill ha en riktig semester. Med närheten till ja....Yousmite Nationalpark där du kan hyra en liten cottage , och se underbar natur , du kan ta båten ut till Alcatraz. Du kan besöka vingårdar i närheten, du kan hyra bil och åka längs havet ner till LA. China Town, som är fantastiskt mysigt att promenera i, och insupa alla dofter. Bara detta att åka Cablecar över stan med dessa branta backar, dessa fantastiska vyer, otroligt trevliga människor som kör dessa öppna vagnar, du får inte bara din resa, du får också ett artisteri i någon form!  Inte glömma Fisherman warfh med alla lyxiga och mysiga fiskrestauranger, och om du vill känna dig som turist också kan hänga med ut i någon av alla båtar för att fiska .
En stad som håller hårt på icke nedskräpning, med dyra böter som följd, en stad som har rökrutor för rökare, ingen fimp slängs på gatan där inte.
En stad med många hemlösa, men där man som brukligt är i USA, skänker pengar till dem som behöver, ifrån dem som har. Du ser inte att en människa som har pengar går förbi en hemlös, utan att ge.
Staden är också bra på att få in pengar till de hemlösa för uppbyggnad av halfwayhouses , då väldigt många kongresser hålls där, bla Läkarkongresser, och på dessa samlas det in stora summor från deltagarna och sponsorer som är till för att hjälpa de hemlösa till ett drägligare liv.


Oj, nu tar jag en kopp kaffe till, och märker att jag gjort en god reklam för San Fransisco!
Men det är så att jag lämnade en del av mitt hjärta kvar där då jag reste därifrån.
Nu går jag upp på mitt rum och inväntar nyheterna med spänning! Blir det en Poet från Tibet, eller kan vår egen  T.Tranströmer  äntligen få detta pris???? just wait and see....hälsar HS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar