Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 27 oktober 2011

Godmorgon vänner och ni andra.......

Honorine här! Redan uppe och utvilad! Det franskrostade morgonkaffet intaget tillsammans med lite nyheter. Den alltid vänliga Toivo smugglade med en liten "pit pärkaka" under servietten, så nu ska jag se till att justera en smula i mitt testamente, då denne finske hjälte bör belönas av sin matmor för den omtanke han ger mig...........Han förstår att jag behöver lite av livets glädjeämnen att tugga på för att få inspiration inför dagen.

Nåväl, igår ringde det och det var ingen mindre än Scher Jaanman som senare kom förbi med en fantastisk bukett tulpaner, som även han tagit reda på att det är mina favoritblommor. Med den i famnen var han så välkommen!
Jodå, en liten fågel hade kvittrat i hans öra , att här var det en eventuell TV serie på gång att skrivas!
Jag vet då inte om det är familjen eller någon av er andra som har skvallrat om detta , men han var eld och lågort då jag till sist gav honom ett kort info. omkring det hela.


Efter en långpromenad  på mina ägor,i det strålande senhöstvädret så var vi överens både om kontraktet och betalningen.
Såväl C-J som Julle såg hur detta påverkade mig positivt, och vid den gemensamma kvällsvarden så förklarade C-J att" nu styr mamasen själv skutan igen" och i och med det så var han redo att lämna föräldrahemmet och lilla mamsen åt sitt öde och fortsätta sitt förvärv i världen. Ganska skönt kände jag inombords, men höll god min av ledsen mamma........
Julle hängde på sin yngre broder och förklarade också han att han skulle skyndsamt ta sig till Bangkok och informera sig om de stora översvämningar som drabbat staden och stora delar av landet.
- Och så en sak till mamma lilla, du behöver inte tänka på detta med Fiona och eventuell förlovning! Vi har lagt detta på is av olika skäl som jag kan delger dig och övriga vid annat och bättre tillfälle!

Mitt hjärta slog frivolt av glädje, hörde jag rätt? Är det sant? Har han förstått att hans älskade mamsen inte vill ha in en katt ibland hermelinerna? Så underbart! Jag kände mig direkt tjugo år yngre......
- Så tråkigt då, men det talar vi om en annan gång, sköt nu om er båda två, jag har fullt upp som ni nu vet, och mår fantastiskt bra!
Bara en sak till Julius lilla?
Vill du vara vänlig att ta med dig den där gipskatten härifrån, jag tror att det var den som gjorde mig sjuk!!!!!

Så dras en slipsten! Fiona är borta ur bilden, gipskatten har forslats härifrån, Toivo låter mig smaka på den "förbjudna frukten", själv har jag ett nyskrivet kontrakt på en fantastisk och spännande historia som inte bara ger mig klirr i kassakistan, utan där jag också får manipulera med människors liv!!!!! Om än bara i fanatsin , men det är nog så bra. Så håll i er alla läsare, vi författare använder av oss verkliga personer då vi skriver, vi bara gör om dem lite,Men jag kan i förtrolighet säga att det isåfall bara är en en ära att få ge något till karaktärerna !

Och nu har ni också lärt er av Grevinnan Honorine Stiernspetz hur man på ett enkelt sätt kan manipulera med sin omgivning att få den att göra som man vill!!!!!! Eller hur? Pröva själva någon gång! Alla knep är tillåtna !

Själv trivs jag så bra med min lilla familj, och min stab och ville absolut icke ha in någon främmande fågel i vårt trygga och fina bo....................
Nej nu är det slutpratat, en långpromenad, och sedan kommer jag fortsätta med mitt skrivande om brojäveln som fastnade och bgravningsgästerna med prästen ,och till slut också likbilen stod där på ösidan och hur skulle detta gå???? Omkring detta funderade husmor Karin Östergren  fortfarande ännu mer bekymrad över landgångarna med handskalade räkor som då inte tål att stå framme någon längre stund.........

7 kommentarer:

  1. Kan inte en så öm moder hindra pojkstackarn från att åka till Bangkok????? Han kommer antagligen inte ens in i staden.
    Annars kan han ju drunkna!
    Kram B.P.

    SvaraRadera
  2. Nej, se det skulle jag då rakt icke vilja råda honom till. Hsn är en man som i arbetet alltid gör sin plikt, oavsett faror!Att ge sig in i lejonets kula,för att där kunna hjälpa de som behöver den hjälpen på olika sätt , ja då smälter mitt modershjärta hälsar HS

    SvaraRadera
  3. Kära Honorine! Då jag icke kunde undgå att läsa kommentaren om att Carl-Jan bör befinna sig där som nöden äro störst, kan jag endast medhålla dig i detta. Framförallt då jag är viss om att gossen äro simkunnig.

    Sedan till de så enorma gratifikationerna!!!!!!!!
    Här kan jag således i detta telegram, avläsa både det ena och det andra, som enkom äro till för att utbrista i ett stort GRATTIS. Nu blir det en aning svårt att rangordna dessa så glädjande ämnen, så jag får väl ta det som det kommer. Alltså ett 2faldigt leve för Scher Jaanmans goda smak att vilja antaga ditt manus. Därefter kommer givetvis den så befriande nyheten, som jag icke vill sticka under stol med, att den föll likt en bomb som briserade så galant mitt framför dina så nätta fossingar, då Julius JR har den goda smaken att avstå från denna så oönskade Fiona. Här kommer således de resterande 2 hurraropen, vilka totalt bilda icke mindre än de regelrätta 4 tillsammans.
    Här kanske det är passande att ställa en varsam fråga, då det gäller detta manus som Scher Jaanman så gladeligen tog till sig. Var det månne på det lilla viset att då du i stora ordalag framlade texten, av en händelse råkade kalla denna så trasiga bro vid dess rätta namn? Det vill säga "brojäveln som fastnat".

    Kan det vara den så otroligt Finländske Toivo som omtalat för denne höge man, Scher Jaanman, att dina favoritblomster äro tulipaner? Om, säger OM det nu skulle vara på det chica viset, finns ju ytterligare en anledning att taga upp honom i ditt så omskrivna testamente. Detta PLUS "päärkaakor", har troligen meriterat honom maximalt. Du kan aldrig ens AAAAAAAAAAAAAAAAAAANA hur vacker jag anser att denna ädla gest äro. Men hur gör du med den så otroligt lilla nätta Elsa? Kommer även hon få ärva en skärv? Gossarne har säkerligen inget emot att lilla mamsingen är så pass generös, även om de i tysthet kanske snuddar vid tanken, att det var väl kanske lite i överkant.

    Och så till denna så urbota förskräckligt frånstötande gipskatt, som äntligen kommer att husera på okänd ort vad det lider. Jag tror liksom du, att den var starkt bidragande till din lilla utbrändhet. För inte kan man väl kalla den för en vapör?? Fiona kommer troligen att rikligt trösta sig med denna onaturliga kisse. Bättre det än ingen, som vi säger här på trakten

    Och så sist men absolut ICKE minst. Eloger till dig, då du har den ytterst goda smaken att stava rätt till serviett. Gemene man haver numer för vana att stava detta ord som servett. VAD I HELA FRIDENS NAMN SKALL DETTA FÖRDÄRV SLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTA,
    frågar sig, Rubina Algotte von Oben

    SvaraRadera
  4. Asså vafaan ere fråganom. Sånuska asså svetharten baxasej ända till dedära bangkock. Eintere i dedära kina ellerva. Här sitter en annan på stillot åba väntar på att hanska lufsa in här. Men närå. deska flaxas iväg så jäla longt bott som möjlit. För fint skadeva. Jabörjar tro att grevinnan silat snacket å helt enkult bara schitit i å säja till honom att jag för faan är kär ien. Så jäääla besvikun.
    Frank Ädelkvist

    SvaraRadera
  5. Bäste stalker!
    Jag tror mig ana att tiden på fängelset har förvridit till ditt redan så tomma huvud.
    Min son Julius JR. uppkallad efter sin salig fader Julius Senior, och numera nys utnämnd till UD:s nye sekriteriatschef för utlandsfrågor gällande faror och hot har rest till Bangkok.
    Jag tror icke att Ni skulle fylla någon som helst funktion i hans närhet, då han är straight, och nyligen varit på väg in i ett förhållande med en kvinna.....så bäste Stalker, slut era ögon och öron och invänta er frid i själen där på ert fängelse hälsar Grevinnan Honorine Stiernspetz Hornberga säteri 2011 10 29

    SvaraRadera
  6. Sjåru visst eja best, men nån jäla stalker ejainte. Baen vanli knegare. En stalker eväl en såndära höjdare. Inte fan vetja. Vafför blandaruin dendära Julle irehela. Ja schiter väl i om han e i kina. Haru aldri jort nåt som e vajsing? Okej ja jorde väl denurå. Ja vill baha Callejanne fattaruväl.

    Så gillar jainte att du hånar mej för stillot. Vafför ska ja blunda med örona eller vaddevaja skulle jöra. Dehär fixar ja vettu, sejer en vanli knegare.
    Frank

    SvaraRadera
  7. En gång för alla herr Frank! Sluta upp med ditt rent ut "skitsnack". Du är en rubbad person, sök hjälp på fängelset, då kanske du kan komma ut som en bättre person såsmåningom!!!!!Jag ska be för dig ditt stackars olyckliga människospillra. Läs Bibeln och ta dig en funderare om du inte ska bli frälst och lycklig istället? HS

    SvaraRadera