Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 18 augusti 2011

Äntligen fredag

Godmorgon vänner! Ja här har vi fullt upp som ni förstår!
Gårdagen gick till bankaffärer och storhandling! Arne och Toivo fick åka i skytteltrafik ner till samhället för att hämta än det ena, än det andra.
Jag måste bara visa en bild på hur Arne Stark och hans små installationer bara växer på gården! Men så länge det inte stör så får han väl hålla på.

Mitt nya inköp!
Jag hittade riktigt dyr potatis hos Fiskhandlaren som också fick bistå med Kräftorna. Mina älskade söner är nu hemma, och de lovade båda två att de skulle ut och fånga egna kräftor här på våra marker, men men det rann ut i sanden. PGA att de blev oense om hur dessa kräftor skall kokas. Med öl eller utan öl, med socker eller utan socker. Deras dividerande påminde mig om hur det var under deras uppväxttid, och jag fattade beslutet att Fiskhandlaren fick sköta om den saken, med eller utan öl i lagen....

Måste bara visa mitt senaste lilla inköp som Arne och Toivo slåss om att få köra på gården. Ett mycket bra köp tycker jag, för nu går det mycket lättare att få dem till att göra och hämta och plocka upp då de slipper gå för hand! OBS! Bilden ovan!

Lilla Elsa har redan fyllt upp skålar med chips och godis och annat onyttigt, och mina söner är där "HELA" tiden och norpar!!!!jag kan inte tro att de är vuxna, när jag ser dem!!!!!! Men de är nog glada att vara hemma hos mamsen över helgen, då deras vardag är ganska tuff!

Vi blir sjutton personer på kraäftkalaset, då fyra tackat nej pga arbete. Bla Lars von Trier som jag bryskt avspisade, då han skulle ha ett rum i lila färg, en back med Danskt Påskebrygd på rummet samt tillgång till mina alla konton!!!!! Storhetsvansinne sa jag rakt i örat på honom, så han kommer ICKE!Vem tror han att han är?
Nej nu hoppar jag i Mälaren  för en simtur och sedan har jag ett bankärende idag igen, men ska skynda mig tillbaka till Hornberga för att hjälpa lilla Elsa med matlagningen, om jag nu kan??? Kan väl springa ärenden iallafall hoppas jag. Solen skiner idag på alla, såväl onda som goda, och det är vi tacksamma för.
Igår var det svårt att få kontakt med omhärlden här ute på landet så jag hoppas att det går bättre idag!
Ha en härlig fredag önskar vi på Säteriet! HS

1 kommentar:

  1. Ja, det må jag då säga! Där hos dig daltas det så in i vassen att jag får andtäppa. IDS icke dessa tjänstehjon ej längre gå för "händer" Jag tror på min ära att det behövs en aning uppsträckning i form av icke mindre än 500 armhävningar per dag!!! Att SITTA sig fram till sina göromål, är bra mycket överdrivet. Snart ber de dig väl om att BÄRA dessa hjon fram till diverse matskålar också. Jag BÄVAR inför Överstens kommande besök hos Toivo, då han blir presenterad för detta FORDON. Det kommar att mummlas här på Rubinsteinska, till dess att det även står ett liknade färdmedel på vår gårsdstun. Så blev icke heller denna dag problemfri, men å andra sidan. Vem har för övrigt sagt att den skulle bli det?

    Angående detta kräftkäbbel, tror jag mig ha en liten genial lösning på hur det koket skall gå till. Dela för Jösse namn upp dessa kräftor i två LIKA stora högar. Sedan må var och en av dessa bröder förfara som de vill med dem. Därmed är problemet löst, samt husfriden i behåll.

    Men var det dock icke en aning magstarkt av denne Lars von T, att tro sig kunna få tillgång till ALLA dina konton? HUR i hela friden ÄR den mannen SKAPT? Tror han att det är så infernaliskt viktigt för dig, att han kommer och äter rent på ditt bord, samt som tack för detta vill han således ha allt du äger och har, för att visa att han är en så omistlig som person? (Eller kan det bero på att han "missade" ditt manus, som nu höstar in sådana mängder av slantar)?

    Då jag icke har Mälaren att tillgå, då det gäller att "slanka" till mig, får jag i stället se till att frissan gör ett formidabelt arbete med mitt så hårdpermanentade hår. Jag skall beordra henne att göra om det. Därefter skall det sprayas så till den milda grad, så att icke ens en
    höststorm kan rubba ett endaste litet krulligt blålila hårstrå. Detta kommer att få mig att känna mig ytterst elegant på din så efterlängtade kräftfest. BLI nu icke allt för svart i dina ögon, om nu händelsevis Mr Moore(med hustru), skulle lägga ett allt för kärvänligt ögonkast i min riktning. Den mannen lär ju vara estet, så du får vara beredd på detta. JAG kommer enkom att leka med honom, bara så att du är införstådd med den eventuella lilla problematiken.

    Jag ser att du blivit nödd att tillbringa en sjusärdeles ansedd tid på bakerna. Så har ävenledes jag tvingats att göra, då dessa förbålda tider har ansatt oss.

    Simma lugnt, så ses vi på ditt Hornberga i morgon afse, hälsar dig
    Rubina Algotte v O

    SvaraRadera