Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 17 augusti 2011

Funderingar inför helgen............................

Toivo ville gärna baka kräftbrödet idag, men detta sade jag absolut NEJ till. Vad kan det bli inblandat i detta bröd kände jag?
Nej, det blev lilla Elsa som fick den äran och med den äran klarade hon av detta. Två stora Kräftbröd formade hon med pepparkorn till ögon och allt. Estetik, det är viktigt säger vi här på Hornberga.
Nu skriver jag en lista på morgondagens inköp, och den blir otroligt lång!
Smör, ostar, och sill, brännvin med kryddor och dill därtill! Nej, skämt åsido, så får Lilla Elsa sköta den delen också, jag är inte så bra på det där med inhandlingar av mat, nej jag kör till Systemet istället och köper lite goda drycker som jag tycker ska passa till. Ja, imorgon alltså, ikväll är jag trött, det har varit en dag på banken och siffrorna dansar runt i mitt huvud, och jag ska dricka mitt te och lägga mig tidigt, och tänka på debit och kredit, och hoppas få ihop det på något sätt! Ha en fortsatt skön kväll önskar HS

1 kommentar:

  1. Tänk att jag, Rubina von Oben, skall få det stora nöjet att få skåda detta bröd, som den så hiskeligt lilla nätta Elsa bakat med henes EGNA så små handsingar. Pepparkornsögon och allt. Estetiskt blev det tydligen också. Men, DÄR kan jag icke höja ett ögonbryn av pur förvåning, då jag redan förstått sedan urminnes tider, att det är just estetik det handlar om hos dig. Så, självfallet har den lilla Elsan förstått detta.

    Ack dessa så förbålda inköpslistor du har hängande över ditt huvud, som är rågat med siffror av alla de slag. HUR skall lillan orka???

    Men, jag antar att krafterna återkommer i raskt takt, då du vet att du införskaffar föda till ingen mindre än Mr Roger Moore, MEEEED hustru. Det skall bli ytterst angenämt att få bevista ditt hem på lördag. Lilla Svala kommer även hon, då hon tog ett par dagar ledigt från modistskolan. Jag skall egenhändigt klä upp henne, så att hon passar in i miljön på ett geschwint sätt.

    - JAA, vad vill du?
    - Är det grevinnan Honorine du samspråkar med?
    - Ja. Hurså? Var det något du ville exakt nu, Översten?
    - NJaa, jag undrade bara om hon sade något ofördelaktigt om Toivo.
    - Jaha. Och VARFÖR skulle hon nu göra det?
    - Det blev ju lite mankemang där innan jag for så huvudstupa hem, då Grevinnan beordade mig om detta. Jag fick liksom ingen chans att "tala" med henne. Ej heller hann jag med att taga farväl av den gode Toivo.
    - VAAD har jag nu en gång för alla sagt om gemenskapen med denne så fördärvade man?
    - Ja, det var väl något om att jag inte längre fick leka med honom, om han skall fortsätta med att äta piller i olika kulörer.
    - Korrekt uppfattat. Översten kan utgå NU, då jag som du ser, är strängt upptagen.

    Tänk att man då aldrig kan få vara ifred. Det skall talas och frågas om allt och ingentig.
    Så nu kom jag helt av mig. Lika bra att avsluta detta telegram,
    med en serframmotkräftfestenhälsning från
    Rubina Algotte

    SvaraRadera