Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 3 augusti 2011

Arne Stark kommer förhoppningsvis att bli anställd av mig

Godmorgon! Ja, nu är jag pigg och utvilad efter gårdagens långa möte och hela eftermiddagen i stan i denna värme, som ibland bara blir för mycket.
Nu har jag äntligen talat med AF och de har en man vid namn Arne Stark som är arbetslös, men vill ha ett arbete som får honom att vara ute , och med djuren. Passar mig alldeles otroligt bra, så nu på förmiddagen kommer han hit, och ska träffa såväl mig som Toivo och lilla Elsa. Känns det bra så blir han anställd av mig på direkten, jag behöver mer personal, så är det bara.
Lilla Elsa har redan dukat ute på verandan , och Toivo klipper gräsmattor så det smattrar över ägorna. De har stora förväntningar på sin nye arbetskamrat. bara namnet gjorde mig nöjd faktiskt! STARK, Jaha tänkte jag, där har vi honom, mannen med stort S.
Och så är det den snart anstående Kräftskivan. Ja, ni ser att det är undanplockat redan i det vi kallar sommarsalongen, och där vi ska hålla detta kalas, vilket är en gammal tradition, som kommer från farfar  tror jag.
Här får ev. Arne Stark husera.
Igår kväll ringde Charlene, vi har inte hörts av sedan bröllopet, men nu ville hon berätta att de båda kommer till Sverige under augusti, och på frågan om allt var bra, så skrattade hon lite lågmält till svar, jaja  hon är så rar den flickan, och halva kungariket fick hon, men...... Nåväl, de hoppades kunna vara med iallafall, så nu måste jag gå igenom agendan med det snaraste.

Nej, nu behöver jag mera franskrostat och en petit croissante till, innan dagen drar igång på allvar.
Ha en skön onsdag vänner! HS

1 kommentar:

  1. Måste bara börja detta lilla brev med att tala om att Camina kallar detta så ädla Franska bröd vid namn criossante, för KRÅSSIANT!! HAR du någonsin hört på maken?? Det är ävenledes stört omöjligt att få henne att uttala detta så enkla ord. Troligen bör hon med det snaraste skickas till en talpedagog.

    MEN så trevligt att Charlene kommer på din så ytterst traditionsrika kräftfest. DÅ kommer det at spridas en glans av guds nåde, på min ära!!

    Så skönt att sommarstugan är utröjd. Då har dina små slavar arbetat idogt, kan jag tänka. Jag kan även förstå att den ytterst sköra lilla Elsa, mer arbetade med att försiktigt lyfta ut ett blomster. Resten tog väl Toivo hand om, kan jag tänka?

    Välsignade lilla Honorine! Vilken kolossal lycka att så snabbt få tag i ytterligare en dräng. Och att han sedan begåvats med det hedervärda namnet SRARK, bidrar ju icke att ett enda litet smolk skulle kunna spridas i glädjebägaren. Som du redan erfarit, är ävenledes jag på jakt efter en stark och stabil person som kan ta i var helst det behövs. Gärna en särdeles manhaftig matrona har jag kommit fram till. Men att finna en sådan är nu icke det lättaste. Jag har satt in en enormt stor annons i helgens DN. Hoppas verkligen att det kommer att lyckas.

    Så enormt vackert denne Stark kommer att få husera. Jag minns så väl hur tjusigt placerad denna lilla bostad låg. Jag MÅSTE då få säga, att du är lite väl generös då det gäller just dina tjänsteandars boningar. Men, vem vet? Kanske det på detta sätt går att vrida ur dem ytterligare energi, som de redan trodde att de förbrukat. Detta är nu något att tänka på här hemma på Rubinsteinska. OCH om JAG inte missminner mig, (vilket jag för övrigt har svårt att tro), så har faktiskt Översten vid något väl valt tillfälle lyckats påpeka just detta. Jag minns också att jag genast slog dövörat till. Min stab framlever ju som bekant i lite mer skrubbliknande "rum". Men, kan man fråga sig. Varför i hela fridens namn skall de husera som godsherrrar, då det med knapphet finns mer tid att tillbringa där, än att enkom snabbt slå ihop sina trötta ögon?

    Så formidabelt synd att du nu åter igen behöver gå igenom den nu så nötta agendan. Och det beroende på att denna Charlene känner för att besöka dig vid det stora taberaset. Kommer hon med följe att sitta vid honnösrbordet? Och i sådana fall. Vem eller vilka anser du vara bäst passande att sitta vid samma bord? Ingen nämnd och ingen gl...
    Så angenämt att Charlene dessutom är så rar, samt lågmäld. Hon kommer att uppskattas av den lilla Elsa, och vice versa.

    Lycka nu till framför allt med anställningsitervjun med denne Stark
    önskar dig
    Ruby

    SvaraRadera