Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

måndag 8 augusti 2011

Telefonen ringde seeeent igårkväll...........

Inte en blund , inte för ett ögonblick har jag kunnat vila mig denna natt. Nejdå, jag har gått fram och åter i salongerna, vandrat som en vålnad . Jodå , jag har rökt både en och två cigariller, och druckit små klunkar av det goda portvinet Julle inhandlade i Lisboa.
VARFÖR? Undrar ni, vad har hänt?
- Tack Lilla Elsa! Ja, det var Elsa som kom med frukosten!

Vet ni vem som ringde? Bergy Tomgren!!!!!!! Klockan var väl vid pass midnatt, jag höll på att somna , hade satt på mig ögonmasken och precis släckt ner. Då ringer det.
- Godafton det är Bergy, stör jag?
- Inte alls, tack för idag, så trevligt det var, och tack än en gång för att det blev just du som ska ta hand om mina nedskrivna fantasier.....
- Grevinnan! ja menar Honorine....jag kan inte sluta tänka på dig, jag går här hemma och vankar från rum till rum, och ser bara dig framför mig! Dina ögon Honorine! Dina ögon äro eldar, hela din uppenbarelse är som skapt för kärlek, jag kan inte tänka på något annat....
- Kära Bergy! Tänk på vad du säger, du är en gift man, du har barn, du har ett familjeliv, jag är en äldre , ja om inte oäven, så inte är jag någonting för dig...
- Honorine! Du är helt ljuvlig, hela din uppenbarelse, jag måste få träffa dig igen, kan vi ses på Flåringe slott, så kan vi promenera i parken och så får jag en chans att se dig igen?
Oj, nu kommer mina småbarn springande och behöver gå på toaletten, och min fru också...
--- Bergy, vad gör du, vem talar du med?????
Klick i örat på petit moi! Så att jag rökt cigarill och druckit Portvin, det är helt förståeligt, eller hur????

Ska jag möta honom idag? Jag, gamla kvinna, känner hur energierna strömmar i min kropp, och dunkandet i mina öron säger: Bergy, Bergy, Bergy!!!!!!!!! Tur att mina söner inte är hemma och ser sin mor i detta tillstånd!!!!!

Nu ska jag ta mig ner till stranden och simma en timme och strama upp huden, så får vi se hur denna dag kommer att förlöpa?????? HS
PS Vi ska ses på Flåringe slott klockan 12.30 DS

1 kommentar:

  1. Kära Honorine. Varför i hela fridens dagar skall du ge dig in på dessa eskapader?? Och det på köpet med en S K Å D E S P E L A R E???? Dessutom, som om nu det icke vore nog, en regissör. Är du helt införstådd med att personager som dessa, håller till på teatrar och dylika omoraliska ställen. De man helt enkelt FLÄKER ut sig, och det skamlöst framför kameror! Jag baxnar vid blotta tanken, som rent ut sagt är absurd, om du frågar mig. Är du medveten om att dessa barn han har avlat, dessutom har ett tarvande behov att klosettbesök? Och det medan "söta" far så påpassligt telefonerar till en tilltänkt meträss. Eller skall vi rent av tala klarspråk? I sådana fall kallas det för en simpel hålldam. BÄSTA Honorine, ÄR du icke för god för denna fadäs, så säg? Nej, här får man i stället se att det så ytterst välkända slottet Flåinge, som dessutom både de Grevar och Baroner bevistar med kolossalt jämna mellanrum, skall utgöra en tvivelaktig mötesplats för dig och denne Bergy, som man dessutom ALDRIG kan vara säker på att han icke enkom spelar upp en roll. Jag vill icke att onödigt hjärteblod skall spillas, för att sedan ge dig anemi. Jag råder dig att forsätta att draga i dig osund cigarrtobak, SAMT inmundiga portviner av alla de slag. Denna rekommendation är till och med bra mycket sundare än denne Bergy TOMgren. Dessa ord är icke allenast bara mina. Nej, jag blev nödd och tvungen att underhandla med Franka i denna delikata sak. Och ävenledes hon säger det samma, (eller var det tvärtom)? Strunt samma. Här på Rubinsteinska är vi ytterst rädda om dig. Åter igen vill jag hänvisa till den så Ryske mannen vid namn Vladimir.

    Simma nu icke lungt då du stramar upp huden, utan ta i av alla krafter, så att denne Bergy försvinner ut ur ditt hjärta. Tänk på att ni skall kunna samarbeta med ett av dina livsverk ÖN. Det vore en gnutta försmädligt om ni inginge i en glödande romans, som försvinner lika snabbt som den uppkom. DÅ min vän kan det hitta på att hända att han icke på rätt sätt tar hand om inspelningen. Romansas kan det EVENTUELLT göras efter den.
    Mycket oroliga hälsningar
    Rubina von Oben

    SvaraRadera