Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

lördag 16 juli 2011

"Hela Sverige talar Franska"

Har knappt sovit en blund inatt! Ja, men Godmorgon kära ni!
Så oförskämd jag är, talar bara om mig själv!
Det brukar jag inte göra, och det vet ni alla. Men när nattsömnen går förlorad, då vet ni hur man känner sig då morgonrodnaden syns på himlen och huvudet är tugnt och det svider i ögonen, trots ögonbindeln.

Vi for redan kl.0535. från Hornberga, och det blev Lilla Elsa med tjänsteuniformen på som fick köra oss till  Bromma. Hon är så nätt så man såg bara det lilla vita kråset som vred och vände på sig i den tidiga morgonen. Nåväl, väl framme så tog Kapten Öjesven med besättning hand om oss, och så swish iväg, och bortåt Trosa så hade vi en härlig kopp kaffe, ett Danish wierbröd samt alla Europeiska morgontidningar tillhands.
Tidig morgon i Paris!Här ska lilla petit moi sova iallafall, så skönt att vara framme, så jag drar helt enkelt för gardinerna och vilar en stund!

Även en grevinna får släpa bagage själv ibland!!!!!


Så färden ner mot Paris och Bouvaisflygplatsen gick galant! Vi är inget för att tala med varandra så tidigt, så prasslet av papper, och sörplandet av kaffe var det enda som bröt det surrande ljudet av vår lilla maskin som utan ett minsta turbulens landade i Paris kl.8.45, på tid alltså.

Vi bor som alltid på Star Etoilé , som ligger nära Champs Elyseé och bara en kort promenad från Lárc de Triumphe.  Där bodde kära Hermine Hägerflycht också, så när vi anlände så utropade portiern: Madame Hägerflyyyycht, Jé adore!
Och så förklarade sönerna att tant gått hädan och då började Portiern vifta med armarna , snyfta och vrida sina händer. Så hon måste ha varit en alldeles särdeles gäst kan jag misstänka.?????
Lille C-J kommer genast att rekonosera för hans förslag är att vi ska få relationerna mellan Sverige och Frankrike upp till en ny och högre nivå. Han vill få igenom ett förslag att alla fransmän obligatoriskt ska få läsa minst tre årskurser Svenska och vice versa. Detta ska vi försöka att lobba för under dagarna i stan.  See you! HS

1 kommentar:

  1. Det var väl ändock icke en DAG för tidigt, att få det Svenska folket att byta ut Amerikanskan mot det mer ädlare språket. Redan Gustav III insåg detta. Att få alla att korrekt uttala det lilla enkla ordet toalett, eller varför icke trottoar. Så välbetänkt av denna så väl överlagda Carl-Jan.

    Tror du att det kommer att kännas en aning betungande att axla Gamla Grevinnan Hägerflycht? Man kan undra i sitt stilla sinne, vad denna dam gjort för att göra ett sådant starkt intryck på sådan person som själva portiern? Den adress du nu ärnar bebo, har jag själv haft för ett par år sedan. Nåja, inte exakr samma, men ändå väldigt nära den. Det var mycket hovsamt att vistas där ett par sommarveckor. Salig avlidna maken föredrog att bevista de platser som finns runt omkring. Ävenledes jag var av samma åsikt. Om du händelsevis skulle ha ett ärende bortåt Notre Dame, eller som jag säger, Vår Dam, skulle jag uppskatta om du ville ha vänligheten att tända ett ljus för honom.Ja, den hädangågne maken således.

    Tänk att just du skulle råka ut för en sådan hemsk sömnlös natt. Du som är i ett sådant stort behov av just sömn, då morgonen i går var så fasansfull med detta NÄSkaffe. VILKA prövningar du utsätts för.

    Nu får vi allt hålla tummarna för att Carl-Jan får igenom sin nya reform, vad gäller det Svensk-Franska språket.

    Camina är nu åter igen tillbaka på mina ägor. Hon ser en aning däven ut, men hon har trots all sig själv att skylla. Nu är hennes fixa idèer bortmedicinerade. Det gick nu förhållandevis snabbt, tack vare mitt så rådiga ingripande. Putsandet av fiskfjällen går visserligen i ultrarapid, men bättre det än...

    So, bruch up your French now, som man säger på ett helt annat språk.
    Ett antal kramar
    Rubina von Oben

    SvaraRadera