Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

fredag 1 juli 2011

Tillbaka nere i Nice

Godkväll mina vänner!
Vet ni hur jag tog mig ner till Nice ikväll? Nnaturligtvis inte. Limosin? Taxi? Annat fordon? Ja, just precis.

Jag åkte pendeltåget ner hit till järnvägsstationen. Det är ju så trevligt att vara ute bland vanligt folk. Ja, det är ju inte jag van vid, jag lever ju i en så skyddad värld annars, men nu ville jag vara lite crazy, så hopp upp på tåget.

Vägen ner är så vacker utmed Medelhavet, det glittrade i vattnet, mängder av hanggliders , och ett myller av små och mindre små båtar som pilade fram och tillbaka på vattnet!

Lite läskigt är det för en ensam dam att vara uppe vid Järnvägsstationen i Nice, mycket drägg om jag ska vara helt ärlig.
Men jag har i sakta mak promenerat hela Jean de medecine ner till Place de Masena, och ut på promenade Des Anglais, med solen i ögonen, och har precis satt ner lilla rumpan på Gustave de 5, och läskar mig med ett glas rosé.
Ja, nu är de borgeligt gifta, men det är imorgon som hela evenemanget blommar, och lilla jag tillsammans med Carl-Jan sitter tillsammans med  de övriga på terassen  vid Casinot vid den här tiden och inmundigar något gott och ännu hemligt. Har jag tur kanske jag får själva prins Daniel till bordet.......tidelipom säger jag till honom isåfall, vilket betyder, kul att du också kunde komma. din lilla Ockelboare..Kram från en trött och uppspelt HS

2 kommentarer:

  1. Nu, så här efteråt då middagen är avnjuten, vet du ju redan vem som blev din bordskavaljer. Nå? Blev det Ockelbon eller...? Om så var fallet, vilket jag naturligtvis utgår från, så kommer ju självklart följdfrågan: Förstod han ditt så käcka tiddelipom? Eller trodde han rentav att det är franska, med betydelsen: Jasså du sitter här? Jag nästan spricker av pur nyfikenhet, kan du nog förstå. Tänk, bara TÄNK vilka krigsrubriker det kommer att bli över hela världen, med dig i fokus. Mycket bra jobbat, säger jag så här i förskott. Inte kan han väl ha missat din så vackert röda uppenbarelse? Om det nu mot all förmodan skulle vara på det viset, att han redan hade en annan dam som skulle sitta vid hans numer så nobla sida, tror jag säkert att tog ett litet privat samtal avsides med toastmastern. En liten slant i skymundan, gör ju också susen har jag hört från Översten. Han kan ju sådant där bevars.

    Men nu till något som i mitt tycke är en aning förskräckande. ÄR det verkligen på det viset att du placerat dina ädlare dela på ett simpelt TÅGSÄTE? Men Herre GUUUUD! Där kan ju praktiskt taget vem som helst ha suttit. Såg du någon ohyra krypa upp ovanför skjortkragar eller blusdito? Och att sedan sitta och tvingas att lyssna till löst folks ohyfsade pladder samt diverse fula ord, kan ju icke heller ha varit särskilt uppbyggligt. Men, nu har du gått igenom din skärseld för många år framåt. Därmed kan du med ärliga ögon ibland delta i samtal då det rör sig om VANLIGT folks beteende. En sådan middagskonversation, är det icke många som slår, kan jag på min ära lova.

    Jag har en liten privat fundering. Det är så att min äldste son Filibert har äktat en kvinna härrörande från själva Ockelbo. Därmed ställer sig den självklara frågan, om inte jag också på detta vis automatiskt fått ett par kungliga droppar blått blod i mina så tunna vener? Den enda som jag kan komma på som kan upplysa mig om det så viktiga svaret, är Kolorina Bolmört. Men tyvärr är hon så efterfrågad, så det är nästan stört omöjligt att nå henne. Tror du att din underbara son Julius kan hjälpa mig med detta. Om han bara tar sig dit samt visar snabbt upp hans SÄPObricka, är jag säker på att hon kan komma till tals. Jag skickar för säkerhets skull med mitt telefonnummer, så att hon kan ringa upp mig, då han står bredvid, och om så behövs, spänner ett öga eller två i henne. Mitt nummer är : 00112233578000,2. Lämna nu inte ut detta till någon annan, då det är hemligt.
    Med förtroende
    Rubin v O

    SvaraRadera
  2. Kolorina Bolmört, jag har antecknat detta vackra namn, och ska framföra det till Julius Jr. snarast.

    SvaraRadera