Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 3 juli 2011

Vad är väl ett bröllop i Monaco, mot en söndagsem på mitt Hornberga

HEMMA!
På gården tas jag emot av lilla Elsa som om jag varit borta under långa månader. Ja, hon är väl så bedårande lilla Elsa!
I matsalen står uppdukat en hälleflundra med Hummersås och en liten bit potatiskaka, och ett glas Pol Roger. Hon har plockat smultron och jordgubbar på gården och hon har till och med fått mina Hallon att börja rodna. Jag är helt betagen över att inandas den svenska doften från nyslaget hö, och kaprifol och allt vad det nu heter, men bedövande är det!
Ofrånkomligt dras mina tankar till Verner von Heidenstam och hans underbara dikt: Jag längtar hem, jag längtar stenarna .........ja , något sådant, och så känner jag nu, oh så jag älskar mitt fosterland!

Får jag nu bara snarast hjälp med staketet och kameror och annat som kan hjälpa mig att känna mig trygg här så....
Men det tar jag i morgon!

Jag tar mitt glas, tackar lilla Elsa så hjärtligt för maten och drar mig ut mot Orangeriet. See you! HS

3 kommentarer:

  1. Var det inte Verner som ansåg att: Blott Sverige Svenska krusbär har?
    Jag kan så väl förstå dig då du nu är hemma och riktigt får nostalga fritt ur hjärtat. Och så den så aktiva lilla Elsa som till och med fått hallonen att rodna. Kan hon ha sagt något ekivogt till dem? Att sedan ha Jussis "Sverige" ringande i öronen till allt detta gemyt, gör en verkligen tårögd. Har den lilla varelsen sjäv dragit upp hälleflundran, eller har du satt en man på det? Har ni fortfarande hummertinorna kvar där nere vid dammen? Jag minns att de alltid var så välfyllda dessa tinor. Vinet som avnjöts, antager jag var en liten, men dock en gåva från Albert. Det kom ju väl till pass en sådan dag.

    Ta dig en titt på lila Elsas tassar, så att hon icke har blivit stungen på hallonsnårens taggar. Det ÄR ju icke allt för vackert med stugna händer då gräddskålar och dyligt skall serveras ur vid själva bordet.

    Ät och njut medan sommaren pågår. Sedan är det bara att dyka ned i Mälaren för att låta dess vatten strama upp huden igen.

    Kramar
    von Oben

    SvaraRadera
  2. Jag är precis på väg ner till Mälaren, för ett långsim, då jag känner hur det dallar lite i skinnet då jag rör mig. Nu är det återuppstramning som gäller. Det blir nog ett par mil idag, för att komma i min lilla svarta som ska användas den 4juli!

    SvaraRadera
  3. Kommer du att ha en följebåt med dig, om skinnet skulle bli FÖR stramt då du skall ta dig upp ur havet? Strakbenthet KAN kännas som ett litet hinder.
    En som kanske tror det.

    SvaraRadera