Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

torsdag 28 juli 2011

Jag avslutar genom att läsa ur min senaste bok, som nu också ska bli film

Ja, det är så dekorerat och fint här på hotellet Och äntligen är det kaffepaus. hade jag vetat att Lars aldrig dök upp, och att jag själv skulle hålla i föreläsningarna hade jag självfallet tackat nej.
Men alla satt knäpptysta då jag talade om Manbergs ångest! otroligt att människor är så intresserade av detta????

Kaffet!
Vill bara visa sovrummet på hotellet, så ni inte tror att det är något lyxliv det här. Nej, långt därifrån, ganska simpelt i mina ögon mätt!
Nu ska jag njuta kaffet i lugn och ro en stund! Vi ses HS

1 kommentar:

  1. Vill börja med att säga att du gjort en helt OTROLIG insats med dina föreläsningar. Detta hade säkerligen aldrig herr von T fixat. Men han skall väl icke ens för en sekund tro att detta kommer att bli en vana som han kan ta till då det behagar denne man? Nu skall det bli oerhört spännande att få se om det kommer in några nya frächa regissörer innanför SF:s trösklar. Samt det får gärna vara i form av en kvinna. Icke att förväxlas med epitetet kvinnlig regissör. DET min vän är något helt annat. För att få kalla sig regissör, måste man vara en man. Annars följer sagda benämning. För övrigt gäller detta allt inom konstens värld. MYCKET märkligt på min ära, då alla vill kalla sig för så hiskligt moderna!!!??

    Sedan bara MÅSTE jag säga något om dessa små nya innevånare ni har fått. Jag glömde i min iver att ta upp dem i ett tidigare meddelande. Så, vilka talar jag DÅ om, kan man undra? Naturligtvis de så helt UNDERBARA små kattungarna. Var det inte Maria och Nilsson det skulle få heta? Men som jag minns det hade den gode Toivo en slags invändning mot dessa namn. Varför kan man stilla undra? I alla fall här hemma på Rubinsteinska gör vi det.

    Ja, detta hade nu icke mycket att göra med dina insatser där i Trollhättan, men du vet ju hur det kan vara. Ibland så bara måste man få ur sig det som kommer in i ens hjärna, och som är viktigt. Så fort tankarna flyger bort i en helt annan riktning, är den första tanken som bortblåst. Den lämnar endast kvar en obehaglig känsla av att det var något...

    Jag kan hålla med dig om att ditt rum ser en aning FÖR spartanskt ut. Aldrig skulle man kunna tro att det är en tvättäkta Grevinna som huserar där. Men hellre ett undermåligt rum, än att behöva frottera sig med von T hela dagarna!!

    Tänk att även du har samma undringar då det gäller Manbergs ångest. Jag har aldrig förstått mig på just den. Vad skiljer sig hans från andras? Camina har icke mått så alldeles förträffligt den sista tiden, men jag kan svåligen föreställa mig att någon utomstående person skulle vilja fördjupa sig nämnvärt mycket i den. Ej heller skriva avhandlingar eller filmatisera den. Jag tror icke heller att folk kommer att vallfärda till hennes jungfrukammare då hon gått hädan.

    Jag kan se på ett av de polyfoton du sänder med, att Svenska flaggan är framme (vid entrèn)? Varör har man icke även tagit fram Dannebrogen som en liten hyllning till von T. Detta är väl brukligt på officiella ställen. Kanske han redan meddelat personalen i MYCKET god tid, att han ICKE hade för avsikt att dyka upp. Kanske han utgick från att han skulle vara ett slags dragplåster för eleverna??

    Njut både ditt kaffe, samt att dessa föredrag är till ända. Gläds åt att de fick höra sådant som är av vikt inför det resterande livet.

    Hälsningar från en som just lägger sista handen vid....
    Rubina v O

    SvaraRadera