Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

söndag 17 juli 2011

Mitt hem

Godmorgon! Borta bra men hemma bäst , det kära gamla ordspråket! Det stämmer så bra. Nu är jag utvilad och glad, efter simturen, mitt franskrostade kaffe, och så en ritt runt ägorna med Tunas Idol. När jag kommer och ser den långa alle´n upp mot min ägandes gård, så blir jag varm inombords! Allt detta är mitt!
Jag ser hur mycket tid min personal lagt ner på grusgångarna, gräsmattorna, buskarna, så blir nästintill rörd.
Red förbi ladugården, och korna ser också ut att trivas hos mig!
De här bänkarna satt jag på ett café i Rotterdam av alla ställen , och tecknade ner ur minnet, då jag sett något liknande i en av parkerna jag passerat. Jag lämnade det till den snickare vi anlitar oss av här på gården, och jag fick se dem utställda i parken IDAG! Så sällan befinner jag mig hemma, jag skäms! Men så nöjd jag är med dem. Otroligt vackra , och välgjorda, jodå, jag har provsuttit en av dem. De lyser som små vita pärlor upp min gård!

Ja, hela min gård är en Pärla vid Mälarens strand! Nu ska jag duscha av mig och läsa igenom en del post som samlat på sig......vi hörs, sommarglad kramar från en förnöjd HS

1 kommentar:

  1. Så säll jag blir att få höra att du gläder dig så infernaliskt. Ibland har man en tendens att bli hemmablind. Man ser på något sätt inte skogen för alla trän. Men nu då både kossor, bänkar, gräsmattor och Gud vet vad, så plötsligt dyker upp rakt framför dina ögon, ser du helt klart, och kan därmed lungt konstatera att allt detta är ditt. Jag kan klart och tydligt konstatera att större delarna av gräsmattorna är klippta med nagelsax. Det är PRECIS så ett Säteri skall se ut, på min ära. Översten har också påtalat just detta. Han skall nu också införa detsamma här på våra ägor. I alla fall där icke mattorna är för stakt kuperade. I samma andetag ville han göra helt klart för mig, att det icke kommer bli han som utför detta. Nej, han har anställlt en ny bonddräng som verkar vara lämplig.

    Och dessa så vansinnigt vackra bänkar sedan. Din så starkt genomgående konstnärsådra kan tydligen till och med nedteckna trädgårdsbänkar!! Ja, jag säger då det. Jag antar att den så lokala snickaren spottade i sina nävar av pur lycka, då du beoerdrade honom att tillverka exakta kopior.
    Som klippta och skurna för en liten tet a tet i något lämpligt månsken. Eller kanske kan de som känner sig hågade kuttrasjua bäst de vill efter det att de tagit sig en liten promenad på ägorna, för att nypa av en liten ros till en ros. Kanske till och med Toivo...??

    Så nu är du åter igen uppstramad medelst Mälarens vatten. Att därefter få håret fönat av vinden då den far så ystert omkring, då du red den så orinda hästen Tunas Idol. Där har det antagligen sparkats i spiltan av ren otålighet.

    Sprakfålehälsningar
    Ruban

    SvaraRadera