Inför intervjun med Lars

Inför intervjun med Lars

onsdag 13 juli 2011

Jag flyger hem med Langensköildska sönerna idag, och författar en bok om de Gotländska kyrkorna

Måste hem, irritationen över långsamheten skaver i mig, och igår kväll träffade jag på Mårten och Lars-Erik på en konsert i Domkyrkan av alla ställen!!!!

Då de berättade att de skulle hem idag, och flyger en egen cessna så tackade jag genast ja till deras förslag att låta flyga mig direkt hem till Hornberga Säteri.
Ja, vi har bara en gammal gräsbana sedan fars tid som pilot, men det går säkert att använda den.

Tristessen här på ön har drabbat mig, det har praktiskt taget inte hänt något av värde. Jag har vilat mig, jaja, det är väl bra, men för mycket lugn skadar oss Stiernspetzar, vi vill ha lite fart omkring oss.

Jag satt i natt uppe med en del funderingar kring en avhandling som jag tänkte göra om kyrkobeståndet på ön. Jag fick då jag hastigt räknade ihop det till 92st...något osäker, men idag ska jag invitera mig själv till Kosken Lennartsen, domprosten ni vet!  jag känner hans fru betydligt bättre, så hon kanske kan hjälpa till att göra en god förbindelse mellan Kosken och mig. Ja, nu är ideérna i full gång inför detta nappatag. Kan bli ÅRETS FAKTABOK 2012???????
Bums måste jag sätte mig en stund och läsa ur Efesierbrevet, innan mötet med Domherren!
Frid säger HS

1 kommentar:

  1. Ja, Kosken Lennartsson är ju vida känd över hela landet. Inte visste jag att du var SÅ bekant med Domherrinnan!! Hon kan alldeles säkert bana väg fram till Herren hennes. Här har du nu skapat dig ett hästarbete av fri vilja. Kommer du att skriva denna avhandling under pseudonym? Inom det området kan det ju stöta på patrull om man nu är så lyckligt lottad att få bli född till kvinna. Här på godset har vi nu icke så förfärligt stark tro i den riktningen. Det är väl mer den så lilla Svala som fortfarande har sin barnatro kvar.

    Så den hiskliga ledan för dig i hemmets riktnig? Kan du nu riktigt lita på att dessa så Langenskiöldska gossarna är flykunniga, så det inte blir en ny Wiggofadäs igen.

    Vad ljuvligt det kommer att bli, då du möts av all den doft som dessa bär avger då du träder in innanför Säteriets trösklar. NU kommer du att få se Översten i all hans glans då han skall ärna sig ned till havet. Ni två kommer att trivas som fisken i vattnet tillsammans då du samtidigt kan passa på att strama upp huden. Men, jag vill än en gång påminna dig om, att han är en charmör av Guds nåde.

    Det är väldigt praktiskt att du nu har den gode Toivo till hands, om det skulle uppstå någon form av kulturkrock, då du skall samtala med Kosken. Det är ju trots all en kolossal skillnad mellan vårt och deras land.

    Trots STRÄNGA förmaningar, framhärdar numer Camina att sitta där nere vid dammen med en nyvässad gåsfjäderpenna ivrigr präntande något jag ICKE vill veta. Har kontaktat en psykolog, som anländer om ett par minuter. Han skall i skymundan iakttaga henne väl skymd bakom syrènhäcken. Han kan diagnostisera henne på raska fem minuter. Därefter talar han om för mig, vilka åtgärder som bara MÅSTE vidtagas. Envisas hon, måste jag bums förpassa henne till ett lämpligare ställe, som ICKE är på mina ägor. Måtte du ALDRIG utsättas för en så pass ryslig prövning, som jag nu lider av.

    Detta Efesierbrevet du nu fördjupar dig i, är för mig helt obekant. ÄR det något man MÅSTE veta något om? Kan det i så fall vara det som jag hela tiden känner fallerar mig? Uppskattar ett rakt och ärligt svar, då jag känner mig så förbajat vilsen
    hälsar dig den eviga
    Rubina

    SvaraRadera